Update

Uppdateringen har pa sidan tycks bara bli samre och samre ch jag ar allt annat an sugen pa att skriva just nu, faktum ar att jag kanner mig lite bitter sa detta blir inget roligt inlagg. Vi har tillbringat tre dagar pa Koh Lanta nu och stannar troligtvis en dag till for att sedan rora pa oss, vart vet vi inte.

Phi Phi island var en riktigt skon o med valdigt mycket fest men ganska kassa strander. Miljon ar riktigt lacker men stranden dar vi bodde var troligtvis varldens mest langgrunda sa det var helt omojligt att fa vatten hogre an vaderna. Vattentemperaturen i sa grunt vatten ar inte direkt svalkande heller. Vi akte daremot pa en battur en dag och kom da till strander i absolut varldsklass! Har fick vi aven anvandning for vara nya cyklop vilket var riktigt sjyst. Det skulle finnas haj i omradet men jag lyckades inte fa syn pa nagon. Batturen avslutades i regn pa "the beach" vilket faktiskt var en av de samre stranderna vi var pa under dagen men med valdigt fin inramning. Festerna pa phi phi ar som sagt riktigt bra och aven en av huvudanledningarna till att manga aker hit. Pa Reggae Bar inne i staden har dom en boxningsring dar man kan utmana en kompis pa fyllan, man slass till nagon aker i golvet och sen far kamparna varsin hink med sprit.

Koh Lanta ar en riktigt stor o och idag har vi spenderat hela dagen med att aka runt pa moppe. Annars har vi inte gjort mycket har mer an att ta det lugnt. Restaurangen jag namnde i forra inlagget var nagot av det sjukaste jag varit med om. Nar vi kom dit blev det ett javla gnall om att det var dyrt, trakig meny, inte lag vid stranden osv, tillslut bestamde vi oss i alla fall for att bestalla och vara glada. Full rack of ribs kostade 350 baht vilket motsvarar ungefar 85 kr, ett kalaspris tyckte jag speciellt vid tanke pa att det sades skulle vara mycket sa man kunde dela pa tva pers. Jag fick en smarre chock nar maten kommer in och man kunde inte annat an att skratta. Brostkorgen fran en hel gris, stekt potatis, pommes, ett par majskolvar...mmmmm... Det var underbart gott och resten av folket vid bordet orkade inte ata upp sa jag fick i vanlig ordning glatt ata rester ocksa. Tack tobbe for tipset! Dagen efter sag vi ett reportage pa tv om restaurangen och just den ratten.

Daniel som jag sprang in i pa phi phi bor nagra manader har pa Lanta nu da hans mor kopt ett gang bungalows samt en restaurang pa on. Blue Marlin som stallet heter ligger bara ett par hundra meter bort langs stranden sa jag ska knata dit nar jag ar klar har. Holmberg och Natascha blev trotta pa oss idag sa de reste vidare mot Koh Samui pa ostsidan. Vi grabbar som blev kvar har tankt aka pa en battur imorgon och se oss omkring.

1. Strand nara Phi Phi
2. Byggstallning inne i en grotta dar dom klattrar och samlar fagelbon som dom saljer till kineser som anvander det som viagra.
3. Vatten
4. Drickastopp pa moppturen
5. Moppepojke
6. Simon far sprutor mot rabies efter att han blivit riven av en apa


Koh Lanta

Idag tog vi baten ifran Phi Phi och for vidare till Koh Lanta vilket ar en grymt popular o bland svenskar, framst charterturister. Jag tankte skriva lite mer om Phi Phi men vi ska precis dra ivag till en restaurang som Tobbe pa jobbet rekomenderar varmt:
"en av kvallarna maste du lova mig att ni ater mat pa tavern. Du ska bestalla full rack of ribs! du e kar om du ater upp det! du kommer ata tills du spyr. riktigt gott och javligt mkt mat! all mat e skitgod och du far ritkigt mycket.. snubben som ager stallet e engelsman, javligt trevlig kille.springer runt i mysklader och lagar mat! och sncakar me gasterna, men riktigt bra kak.. "
Tobbe lyckades overtyga mig i alla fall, min egen recension kommer.

Vi ar fortfarande jag, Anders, Simon, Johan, Christian & Natascha. Vi delar allihop pa en storre bungalow och stannar nog omkring 3 dagar.

Skriver mer imorn.


phi phi

Det blev en lang sovmorgon foljt av en dag pa stranden. Magen kanns bra nu och det ar fest pa gang. Vi har hookat upp med karlstadgrabbarna Simon och Johan som vi tankt resa med har i Thailand. Det var planerat sen tidigare. Sen horde vi rykten om att norge-kompisarna Holmberg och Natascha skulle vara har ocksa och det var dom. Sa nu har vi dukat upp nere pa stranden och jag har tankt bli full for forsta gangen pa ett tag. Satte mig vid datorn for att kolla om semesterpengarna hade kommit in och det hade dom. Det maste firas!
Imorgon ska vi dra pa battur till "the beach", snorklingsvatten och lite feta klippor att dyka fran, kan bli en fin dag.


 

Pa bilden: Holmberg, Simon och Natascha

Ogon

Tror inte jag postat nagon uppdatering om hur det gatt med mina ogonproblem pa senaste. Senaste ar att dom mar bra och jag har konstaterat att dom i alla fall inte ar allergiska mot thailandskt vatten och troligtvis inte mot nagot annat vatten heller. Daremot ar dom mycket kansliga nar det galler bakterier sa inget onodigt pill.

Sen springer jag in i bekanta personer precis hela tiden kanns det som, hittade tex gamle Haster pa en restaurang for en stund sen.

Knasig mobil

Har du pa senaste tiden smsat mig ett jobberbjudande, meddelande om ett kommande arv eller liknande? Skicka igen for det verkar som om min telefon inte har tagit emot nagot alls senaste 10 dagarna eller sa. Nu har jag dock tankat pa telefonen och bytt nat o lite sant sa nu tror jag det ska funka. Samma nummer som vanligt.

Bangkok - Phi Phi

Att aka buss fran Bangkok till Phi Phi Island tar 18 timmar och jag ska har komma med ett hett tips. Om du narmsta 4 timmarna innan avfard haft stora magsmartor och besokt toaletten av olika skal intensivt, tank da inte: "Jomen det vore gott att komma fram sa vi kor." Men sa tankte jag och tro fan att det var gott att komma fram for det var det. Vagen dit var en annan femma.

Nu ar vi pa Koh Phi Phi som sags vara ett av de absolut finaste omraden i Thailand. Stallet blev totalt forstort av tsunamin 2004 men det ser man inga spar av idag. Vi har inte hunnit utforska nagot alls da jag inte ar sarskilt pigg efter ett dygn utan mat men magen borjar stabiliseras och da ska det borjas dyka! Planen ar att ta dykcert har och jag ar galet taggad. 

Bangkok

Bangkok, eller ursprungligen: Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit, av praktiska sjal anvands den kortare versionen. Thailands huvudstad och ett invanarantal pa sex miljoner manniskor.

Vi hade planen klar for oss nar vi kom: inga tempel och kungliga palats, har skulle folklivet och shoppingcentran utforskas. Totalt var vi i bkk en kvall, tva heldagar och en halvdag. Sakerna vi gjorde som kan vara varda att namna ar:

Shoppingen i Bangkok ar bortom alla granser av sans och vett. Har har vi tex MBK som är "ca 330 meter långt och har ca 2,500 butiker i 8 våningar på en yta av 89,000m² och över 100,000 besökare per dag". Inne pa MBK hittade jag en sushi-restaurang jag inte kunde tacka nej till. Jag ar egentligen inget stort fan av sushi, jag tycker inte ens om det men det sag sa nice ut. Det var buffe och sma tallrikar med olika ratter akte pa ett rullband forbi ens bord och sa fick man plocka av det man ville. Faktum ar att det var helt galet gott! Jag som tidigare alltid trott att inte nagon pa allvar gillar sushi. En erfarenhet rikare.

Nagra andra val tilltagna shoppingcenter ar Siam center och Siam paragon. Siam paragon har ett svinfett akvakrium i kallarvaningen och en stor bilhall pa fjarde vaningen med bland annat Lamborghini och Ferrari. Det har inte "Mitt i city".
Vi drog pa bio en kvall pa toppvaningen i Siam Discovery, Yes Man med Jim Carrey stod pa tablan och av de 625 platserna gapade 615 tomma. Jag lyckades handla lite i stan ocksa, ett par badshorts, ett par finare shorts, tva linnen, simglasogon, cyklop och snorkel. Vattenleksakerna inhandlades i en sex-vanings dykbutik och jag hoppas verkligen det blir mycket noje med dem. Simglasogonen kraver en forklaring och den lyder att jag planerar ett simtrana lite smatt sahar pa semestern, i sommarstugan etc. Rinna-ut-i-sanden-risken ar hog pa den.

Khao San Road ar troligtvis varldens mest kanda backpackergata. Pa gatans 400 meter kan du fa tag i vad fan som helst. Vad sags om "Very strong buckets", legitimationer av alla dess slag, hattar, ormar, t-shirtar........  Gar du Khao San ned kommer du ocksa bli erbjuden en mangd ping-pong shower, och nej mamma, det ar inte bordtennis vi pratar om har. Partyt langs Khao San Road ar verkar vara grymt och gatan ar faktiskt riktigt skon.

Thaiboxning ar grymt populart och det ryktades om matcher i stan sa vi drog dit. Fighting i storsta allmanhet ar langt ifran min business och det blev ingen succe, grabbarna var lite mesiga ocksa, ingen riktig action.

Vi provade dom flesta transportmedlen i stan och jag maste saga att den delen funkar valdigt bra i stan. Vi testade buss, skytrain, bat, tuk-tuk och taxi. Vidare sa tyckte jag mestadels bra om staden, det finns grymt mycket att gora och staden ar cool. Sen finns det aven manga nackdelar i en stad med sex miljoner manniskor men staden far fint betyg. Kan aven tillagga att vi bara sag centrum sa ovriga delar kan jag inte uttala mig om.



Bilder fran Koh Maak










Bangkok!


Tidigt imorse lamnade vi ganget pa Koh Maak efter nagra helt underbara dagar dar. Perfekt vader, fint som tusan o inga problem med ogonen, magen etc. Lanade jontes cyklop en del o nu ar jag taggad for dykcert kan jag tala om!
Vi tog i alla fall speedboaten med sina 2x200 hk utombordare in till fastland o sedan buss 6 timmar till bangkok.
Jag och Anders installerade oss pa ett guesthouse ett par hundra meter fran den mycket beromda Koh San Road. Nu ikvall ha vi bara kollat narmsta kvarteren men imorn ska stan goras grundligt!

Tankte ladda upp lite fina strandbilder men det far bli imorgon da man inte far pa det har stallet tydligen.(?)

Koh Mak

Vi har dragit ut till en mycket trivsam grann+o till Koh chang. Vi kom igar och stannar nog ett par dagar till da det ar forjavla gott har. Idag har vi hyrt kanoter o dragit till en annan o dar dom flesta av oss drog pa sig mindre brannskador avsolen, jag klarade mig da jag har blivit lite feg nar det galler det dar. Ganget numera ar Jag, Anders, Jonathan, Martin samt Kalle o Maria, kompisar till Jonte o Martin.
Finns inte sa mycket att beratta om livet pa stranden men det ar grymt skont och troligtvis finaste stranderna jag sett, vilket inte sager sa jattemycket da jag har att jamfora med Sunny beach, Magaluf etc. =)
Precis som igarkvall blir det nog jordnotter o pils pa altanen ikvall. Vissa i salskapet gick pa whiskeyn igar men allt tyder pa att de skippar den godbiten idag.

Internet ar alldeles for langsamt for bilder men det ar stralande sol, asvarmt o vackert. Vi stannar nog 3 dagar till har i omradet o styr sedan mot Bangkok.


Ekonomi

Sitter och tar en paus fran stranden och ser over mina investeringar, affarerna maste ju skotas aven om man ar pa semester. Det ar aterigen Norwegian-aktierna jag snackar om, dom ar galna. For varje gang jag kollar har dom stigit litegrann och i skrivande stund ar aktien vard lite drygt 43 nok. Jag har forsokt forsta varfor den stiger men har inte riktigt fattat an, arsrapporten for 2008 var katastof sa den har inte hjalpt till iaf. Daremot ryktas det om att bolaget ska saljas vilket verkar gynna aktien, samma sak galler SAS som har tokstigit senaste manaderna. Norwegian verkar aven ha gjort ett kap genom att inte ha lasta oljepriser utan kor pa radande marknadspris vilket just nu ar bra da oljepriset ar valdigt lagt nu jamfort med de priser konkurenterna last sig pa.

Jag kopte mina 400 aktieposter for 11600, 29 nok styck den 26 Nov och ar idag +5600 nok, pengar jag mycket val kan forlora pa ett par dagar, men det tror jag verkligen inte. Skulle vilja kopa lite fler men morsan har stuckit till Indien och hon ar min ekonomichef under min resa. En semestervikarie som tar semester, det borde jag inte ga med pa. Vi ar resande familjen nu, jag i Thailand, morsan i Indien, farsan i Brasilien och syrran i lund. Du kan inte vara helt nojd dar Johanna? :)

Sa lange aktierna gar bra ar det ju riktigt kul!


Magsjuka

Det finns en sjukdom jag foredrar framfor alla andra. Forst spanningen nar man sitter lutad over toastolen och sen den totala tillfredsstallningen da det kanns som om ansiktet ska sprangas och smak kombinerat med lukt tar over ens sinnen. Da vet man att man lever!

Dock mycket battre idag sa jag har bade varit pa stranden och atit. Tack vare Heroes pa ipoden gar det ingen nod pa mig, bara lite jobbigt att ligga inne nar det finns sa mycket som lockar dar ute.


Laget da?

Jo laget ar mycket bra. Vaknade upp idag och huvudvarken fran igar var forsvunnen. Senaste ogoninfektionen har forsvunnit och jag har idag gjort provbadet, vaknar jag imorn med sjuka ogon sa ar bad uteslutet i fortsattningen. Sa tror jag dock inte det blir :)

I ovrigt kanns det javligt kul att vara i Thailand och om jag kan fa vara frisk sa tror jag det kan bli hur bra som helst. Antagligen stannar jag i landet knappt 2 manader, jag ska besoka och recensera varenda strand och kolla vad det ar alla svenskar alskar har.

Nu are BBQ och fest!

Koh Chang, Thailand

Grym kansla att vara i Thailand! Vi kom hit igarkvall riktigt mora och har saledes bara sloat idag. Riktigt sjuk grej forut dock, vi at frukost vid lunchtid och gick sen till narmaste stranden, Lonly beach. Jag ser att par killar som star och spelar strandtennis och inser snart att det ar Jonathan Ovall, gammal klasskompis och arbetskompis i norge. Vad ar oddsen for det? I ett land med typ 80 miljoner pers dar jag i skrivande stund kanske 10 pers. Jonathan och Martin hade kommit hit dagen innan oss och ikvall ar det laddat for pilsner.

Gud bevare mig val

Det har ar den sjukaste bussresan jag gjort i mitt liv. Inga nara-doden upplevelser men har fick vi smaka pa
Kambodjanska vagar.

Igar tog vi bussen fran Siem Reap till Koh Chang i Thailand. "Vagar" gjorda av sand, grus, stenar och stenblock. Fran Siem Reap ar det 14 mil till den Thailandska gransen. Dessa 14 mil tog 7 timmar, vi fick punktering och behovde byta dack tva ganger. Vi var for mycket folk i bussen sa vissa fick sitta pa plaststolar. Resan genomfordes med en extrem huvudvark fran min sida efter o ha legat i ett extremt kallt hotellrum senaste natterna och det var bara javligt alltihop.

Det sags att Kambodjanska partier tar emot mutor fran flygbolag som trafikerar strackan Siem Reap - Bangkok i utbyte mot att partierna motarbetar en renovering av vagen mellan just Siem Reap och gransen. Detta ska alltsa leda till att folk tar flyget istallet. Kan mycket val stamma.

Val inne i det underbara landet Thailand vantade en underbar minibuss som tog oss snabbt och komfortabelt till Koh Chang, 14 timmars restid totalt fran Siem Reap.

Angkor Wat

Det maste vara mitt livs konstigaste beslut men sa blev det, vi gick upp 04.30 for att se soluppgangen vid Angkor Wat, det skulle vara maffigt. Det var det inte.

For lite information om Angkor Wat hanvisar jag till Aftonbladet som alltid ar tillforlitliga, Las har
Angkor Wat ar egentligen bara ett av valdigt, valdigt manga tempel i ett omrade som tidigare var en storstad. Under samma tid som London hade 50 000 invanare hade denna staden 1 000 000. Templet Angkor Wat sags vara varlde storsta religosa hyllning och hela omradet ar superkant. Scener ur filmen Tomb Raider har spelats in har och det var aven harifran skaparna av Djungelboken fick inspiration till apornas stad for er som minns.

Vi hyrde en tuk-tuk med chauffor och akte runt och kikade pa de mest kanda templen och efter ca 5 timmar var vi nojda. Manga spenderar manga dagar, till och med veckor har men nja. Jag hade byggt upp vissa forvantningar infor besoket men blev tyvarr aterigen besviken. Det var ballt, men alla tempel ser ju likadana ut.


Gatuslagsmal i Kambodja

Jag hade just satt mig for att avnjuta en formiddags-ol pa en av Siem Reaps battre restauranger nar jag hor ett par kambodjanska tjejer pa andra sidan gatan skrika pa varandra. Damerna ar tydligen duktigt forbannade pa varandra och jag blir saklart galet intresserad. Efter nagra minuter rinner det over for ena parten och hon later navarna ta vid. Nummer tva ar inte sen att svara och flyger pa den forste.
Precis som hemma  far saklart inte dom som vill slass gora det ifred sa inom 2 sek finns dar ytterligare ca 10 taggade slagskampar. Nu borjar det bli riktigt kul! Man och kvinnor i alla storlekar gar los pa varandra och alla tekniker man kan onska visas upp;  knytnavar, orfilar, brottning, dra-i-haret, sparkar, knuffar. You name it!
Jag log brett, tackade for underhallningen och sog i mig olen.

Hello sir

"Hello man, you need tuc-tuc? Motorbike sir? Motorbike? Some smoke maybe, smoke, opium? Mushrom, whatever you like? You want a tuc-tuc to killing fields? Buy some books?" Du kommer inte undan! Fragorna ekar i mitt huvud nar man slacker o ska sova pa kvallen, men det ar ratt kul.

Idag har vi hamtat vara pass med finfina thai-visum i, 60-dagars, tjoho! Jag har aven hunnit med att se tva filmer, skippade Killing Fields idag o ersatte den med Blood diamond och The beach. Den forstnamda ar en av mina absoluta favoriter medan den andra var okej men inte mer. Kul att ha sett The beach dock eftersom vi ska till just "the beach". Jag fick aven min efterlangtade klippning idag, vilken berfrielse.

Imorgon 06.30 aker vi norrut mot Siem Reap vilket ar en resa pa ca 6 timmar.

 

Kommentarer

Vet inte hur eller var jag ska svara pa kommentarer sa den som skrev ser mitt svar. Men, kommentera anda, jag laser allt och minsta rad ar kalaskul!

Tillbaka i Phnom Penh

Sedan igarkvall ar vi aterigen i Phnom Penh men har hittat till en mycket trevligare del av staden. Nu bor vi vid sjon Boeng Kak pa ett skapligt guesthouse inramat av massa skona grander. Imorse var vi pa Thai-ambassaden och ansokte om 60-dagars visum, allt verkade ga fint och vi ska hamta dom imorgon eftermiddag om allt gar som det ska. Vi signerade dock ett papper dar vi gick med pa att "oavsett om vi far avslag maste vi anda betala 35$", det vore ju surt.

Planerna ser ut som sa att vi hamtar visumen imorgon, tar bussen till Siem Reap tidigt morgonen darpa och stannar dar 2 dagar for att sedan fara in i Thailand.

Stackars Anders har troligtvis bihaleinflammation sa jag har fatt roa mig sjalv idag. Vi bor pa samma hostel som ett par tjejer vi traffade i Sihanoukville sa dom har fatt vara lekledare at mig, dom har skott sig fint. Sag filmen "Killing Fields" for andra kvall i rad, helt okej! Ena tjejen ar frisor hemma i Goteborg sa jag forsoker fa henne att klippa mig men hon ar lite vrang, far jobba mer pa det! Rakade mig 1 aug senast och sen dess har det vuxit vilt.


Baten till Bamboo Island
Leo och VIktor pa Bamboo
Kosal, en glassig servitor i Sihanoukville. Killen ar 21, har varit ihop med en tjej pa samma restaurang knappt ett ar och den 22 jan ar det brollop.
Karolina o Frida i en tuc-tuc pavag till ambassaden

Upp och ner, ner och upp

Senaste dagarna har lunkat pa i varan nya riktigt lata stil. Igarkvall var vi pa casino o gamla lite, det var ett riktigt klipp faktiskt. Jag plussade 10$ samt fick gratis ol och mat under tiden, betalt for att ata o dricka, ja tack! Idag har vi varit o kollat in en o, bamboo-island vilket var sjyst men valdigt hastigt.

Vi har sagt hejda till vara grabba-grabbar vi hangt med har och kopt bussbiljetter tillbaka till phnom penh imorgon formiddag.

Trots att jag helt och hallet aktat mig for vatten har jag ANDA akt pa ny infektion i ogonen. Finns inga ord som beskriver hur fruktansvart javla drettrott jag ar pa dom! Orkar inte forsoka hitta orsaker till skiten langre, uuuuuuh! Sa idag badade jag anda och ska hadanefter straffa ogonen sa fort dom javlas. Ikvall ska jag halla sand och salt i dom innan jag somnar och imorn trappas bestraffningen upp ytterligare. Nu ar det krig.

Nyar!

1. Killarna overlevde motorcykelturen, dom kom hem 02.00 efter motorhaveri, de var helskinnade men ambassaden var stangd.
2. Shacken var en latt match, vassare motstand tack!


Gardagens firande var i toppklass!

Vi borjade pa grannrestaurangen med grillad fisk, vitt vin och lite andra godsaker. Framat elva tiden promenerade vi langs den proppfulla stranden mot klubbarna. Liknande handelse man brukar se pa nyar i Karlstad med folk (oftast med invandrarbakgrund) som star och skjuter fyrverkerier in mot folkmassorna pa torget utspelade sig aven har. Det var som att ta sig fram i en krigszon och vi sag tex en kille som skot sig sjalv i brostet med sin raket och sen borjade brottas med den undertiden den brann av.

Natten spenderades pa lite olika stallen och det dansades mer an nagonsin tidigare. Traningsvarken i vaderna efter nagra timmars dansande med kambodjaner pa stranden ar vild. Servitoren, tydligen aven agaren till restaurangen jag tidigare skrev om dar vi kopte 28 rebull osv dok upp. Han var pa ett galet festhumor och hade till varan belatenhet  en kista full med ol med sig som han glatt delade med sig av.

Finns inte sa mycket o beratta utan det var bara nice. Det blev en lang sovmorgon idag och delar av ganget verkar taggade for fest ikvall ocksa, tror jag skippar den.


RSS 2.0